Økonom med regnskabsforståelse til regulering af fjernvarmesektoren

Profilbillede

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være tæt på - og bruge din økonomiske værktøjskasse på - udviklingen af en ny økonomisk regulering? Vil du arbejde med et område, som har stor betydning for den enkelte borger, samfundet og den grønne omstilling? Så har du nu mulighed for at blive en del af Danmarks stærke og uafhængige tilsynsmyndighed – Forsyningstilsynet.

Varmeområdet har fået nye opgaver, og derfor søger vi flere økonomer. Du vil få en plads i vores center, der arbejder med tilsynet med fjernvarmesektoren, og du kommer tæt på udviklingen af den økonomiske regulering på området. Varmeområdet har en stor snitflade til vores andre forsyningsområder – el, gas og affald – som du også vil få indsigt i.

Vi søger dig, som har lyst til at arbejde med spørgsmål som disse:

 • Hvordan tilskynder vi energisektorens monopoler til effektivitet?
 • Hvordan sikres rimelige forbrugerpriser?
 • Hvordan opgøres og deles omkostningerne til produktionen?
 • Hvordan beregnes prislofter til overskudsvarme og affaldsvarme?
 • Hvordan gennemfører vi den grønne omstilling uden at belaste forbrugerne unødigt?
Opgaverne er talrige og varierede og omfatter bl.a. gennemgang og vurdering af selskabernes regnskaber og prissætning med inddragelse af de berørte selskaber. Sådanne undersøgelser kan munde ud i afgørelser og evt. et påbud. Beregning af prislofter og udarbejdelse af statistikker over fjernvarmeselskabernes priser er også en del af opgaveporteføljen. Ligeledes prioriterer Forsyningstilsynet dialogen med, og vejledning af, både selskaber og revisorer, og den del af vores arbejde vil du også deltage i. Endelig kan der blive tale om deltagelse i tværfaglige projekter, med mulighed for at arbejde sammen med medarbejdere fra de andre forsyningsområder.

Dine opgaver og ansvar tilpasses din profil, og du får selv indflydelse på sammensætningen af dine opgaver. Du får ansvar, faglig sparring, gode udviklingsmuligheder og en alsidig hverdag. Du bliver fra starten tilmeldt vores onboardingprogram, hvor din egen faglighed suppleres med viden om hele energiområdet.

Hverdagen er præget af plads til fordybelse, men også en høj grad af fleksibilitet. Tonen er uformel, og arbejdsglæden er i top. Det smitter af på vores gode relationer i centeret, til resten af tilsynet og ledelsen.

Som økonom i Forsyningstilsynet træder du ind i et fagligt stærkt miljø, hvor du kan få en rigtig god start på din karriere, eller du kan specialisere dig yderligere. Du får muligheden for at blive en yderst attraktiv specialist inden for energiområdet. Din dagligdag er præget af tæt dialog med selskaberne og deres rådgivere, interesseorganisationer og andre myndigheder, herunder Energistyrelsen.

Vi forestiller os at du:
 • Har en baggrund som økonom eller revisor, f.eks., cand.merc., cand.merc.aud. eller cand.oecon./cand. polit.
 • Har forretnings-/regnskabsmæssig forståelse og interesse.
 • Er nysgerrig og har lyst til at sætte dig ind i nye problemstillinger.
 • Har blik for detaljen uden at miste fremdrift og overblik.
 • Trives med at arbejde sammen med andre faggrupper, herunder jurister.
 • Kan formidle komplekse problemstillinger på en let forståelig måde både mundtligt og skriftligt.
Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med regnskabsanalyser eller finansiering, f. eks. fra den offentlige administration, revisionsbranchen eller selskaber inden for energisektoren. Men det er ikke et krav og nyuddannede ansøgere vil også komme i betragtning – så tilpasser vi bare arbejdsopgaverne.

Socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling, trivsel og arbejdsglæde I Forsyningstilsynet bliver du en del af en organisation, hvor der er kort til beslutningerne. Vi har en uformel tone og lægger vægt på holdånd og at være gode kollegaer for hinanden. Vi har fokus på arbejdsglæde og udviklingsmuligheder for den enkelte. Det er vigtigt for os, at du får de bedste muligheder for at anvende dine faglige kompetencer og udbygge din viden. Derfor tilbyder vi både interne og eksterne kurser, evt. suppleret med kursusophold i udlandet.

Vi bor i flotte, renoverede lokaler i Frederiksværk, tæt på skoven, hvor der er gode muligheder for en walk and talk eller en løbetur. Vi har en dejlig have med WI-FI og et træningsrum. Der kører dagligt en medarbejderbus direkte fra København (Nørrebro St.) til din nye arbejdsplads.

Du vil i det daglige opleve en stor grad af frihed og fleksibilitet, som er med til at sikre en god balance mellem arbejde og fritid. Vi er en familievenlig arbejdsplads og du får bl.a. mulighed for hjemmearbejde og for at arbejde under transport.

Du kan læse mere om vores arbejde på og bl.a. se videoklip med tre af dine kommende kolleger på www.forsyningstilsynet.dk/job. På samme side er der en oversigt over vores onboarding-program, samt oplysninger om mulighederne for kompetence- og karriereudvikling i Forsyningstilsynet.

Interesseret? Vil du høre mere om stillingen, så kontakt gerne kontorchef Henriette Bytoft Flügge, hebf@forsyningstilsynet.dk telefon 4171 4317 eller chefkonsulent Troels Refsgaard Holm, trb@forsyningstilsynet.dk, telefon 5171 0030. Søg stillingen gennem linket her på siden. Husk at vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser og karakterudskrifter for både bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 21. juni 2023, kl. 12.00.

Der indkaldes løbende til samtaler, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt. Der kan indgå brug af test i rekrutteringsprocessen.

Ansættelse sker efter den til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller konsulent ud fra en samlet vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

Alle, uanset etnisk baggrund, alder og køn, opfordres til at søge.INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Halsnæs Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Forsyningstilsynet, Torvegade 10, 3300 Frederiksværk

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169854&DepartmentId=7655&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5848791

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet