Skarp økonom med interesse for elmarkedet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du stærke faglige kompetencer? Har du lyst til at arbejde med et område, som har stor betydning for den enkelte borger, samfundet og den grønne omstilling? Så har du nu mulighed for at blive en del af Danmarks stærke og uafhængige tilsynsmyndighed – Forsyningstilsynet.

Vores tilbud til dig Du bliver en del af Center for transmission, engrosmarked, REMIT og internationale forhold (TERI), hvor vi arbejder med udvikling af ny regulering og håndhævelse af de fælles europæiske regler for energimarkederne. Vi arbejder også med energiøer, Power-to-X og sektorkobling som redskaber i den grønne omstilling.

I TERI løser vi både nationale og internationale opgaver, og du kan se frem til en bred kontaktflade med de mange aktører, der tilsammen udgør energisektoren. Du vil f.eks. have kontakt med energibranchen i Danmark, andre offentlige myndigheder og de øvrige regulerende myndigheder i EU, da vi deltager i europæisk og internationalt samarbejde på el-, gas- og brintområdet. Det sker primært gennem de europæiske organisationer ACER og CEER samt den nordiske organisation NordREG. Her er fokus på udvikling af effektive engrosmarkeder for transmission af el, gas og brint på tværs af de nationale grænser. Vi overvåger også den grænseoverskridende el- og gasudveksling for at sikre, at fælles regler bliver overholdt og for at skride ind over for markedsmanipulation og insiderhandler.

I vores center er fagligheden høj, tonen er uformel og arbejdsglæden er i top. Du får ansvar, faglig sparring, rigtig gode faglige og personlige udviklingsmuligheder og en alsidig hverdag. Efter nogle år hos os er du en dygtig og attraktiv specialist inden for regulering af energimarkeder, og du vil have en dyb indsigt i hele energibranchen.

Du vil blive tilknyttet elteamet, hvor du får ni dygtige og engagerede kolleger med forskellig faglig baggrund. Dine opgaver vil blive tilpasset dine kompetencer og interesser, og du vil arbejde tæt sammen med dine kolleger om løsningen af dem. Opgaverne kan f.eks. omfatte:

 • Fastsætte rammerne for engrosenergimarkederne i Danmark, herunder bidrage til ny regulering på det grønne område
 • Tilsyn med energi- og transmissionsselskaberne i Danmark
 • Overvågning og analyse af udviklingen på de danske og europæiske energimarkeder
 • Efterforskning af sager om markedsmisbrug på engrosenergimarkederne
 • Udarbejdelse af afgørelser, der er med til at sætte reglerne for engrosmarkederne
 • Deltagelse i samarbejdet mellem de europæiske regulatorer.
Som nyansat bliver du tilmeldt vores onboarding-program, hvor vi supplerer din egen faglighed med et indblik i hele vores arbejdsområde.

Vi forestiller os, at du:
 • Har en relevant kandidatuddannelse som økonom (cand.oecon., cand.polit., cand.scient.oecon., cand.merc., e.lign.) eller en anden kandidatuddannelse og erhvervserfaring, som er relevant for de ovennævnte opgaver
 • Har stærke analytiske evner og finder det interessant at anvende bl.a. samfunds- og industriøkonomi i din hverdag
 • Er nysgerrig og har lyst til at sætte dig ind i nye problemstillinger
 • Kan lide at arbejde i teams, men også kan arbejde selvstændigt
 • Har lyst til at arbejde sammen med andre faggrupper – f.eks. jurister
 • Kommunikerer klart på både dansk og engelsk.
Erfaring fra offentlig administration, økonomisk regulering, konsulentbranchen eller selskaber inden for forsyningssektoren vil ligeledes være en fordel, men det er ikke et krav. Nyuddannede kan også komme i betragtning, da vi leder efter en person, som er glad for sit fag som økonom og har stor appetit på at lære endnu mere end det, herunder om jura, teknik og politik.

Socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling Forsyningstilsynet bliver du en del af en organisation, hvor der er kort til beslutningerne. Vi har en uformel tone og lægger vægt på holdånd og at være gode kollegaer for hinanden. Vi har fokus på arbejdsglæde og udviklingsmuligheder for den enkelte. Det er vigtigt for os, at du får de bedste muligheder for at anvende dine faglige kompetencer og udbygge din viden. Derfor tilbyder vi både interne og eksterne kurser.

Vi bor i flotte, renoverede lokaler i Frederiksværk, tæt på skoven, hvor der er gode muligheder for en walk and talk eller en løbetur. Vi har en dejlig have med WI-FI og et træningsrum. Der kører dagligt en medarbejderbus direkte fra København (Nørrebro St.) til din nye arbejdsplads.

Du vil i det daglige opleve en stor grad af frihed og fleksibilitet, som er med til at sikre en god balance mellem arbejde og fritid. Vi er en familievenlig arbejdsplads, og du får bl.a. mulighed for hjemmearbejde og for at arbejde under transport. Du kan læse mere om vores arbejde på www.forsyningstilsynet, hvor du også kan se videoklip med tre af dine kommende kolleger på www.forsyningstilsynet.dk/job. På samme side er der en oversigt over vores onboardingsprogram samt oplysninger om mulighederne for kompetence- og karriereudvikling i Forsyningstilsynet.

Interesseret? Vil du høre mere om stillingen, så kontakt gerne teamleder Kimmie B. Laage-Petersen på KBLP@forsyningstilsynet.dk. Søg stillingen gennem linket her på siden. Husk at vedhæfte relevante dokumenter, herunder eksamensbeviser og karakterudskrift for bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Der indkaldes løbende til samtaler, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt. Der kan indgå brug af test i rekrutteringsprocessen.

Tiltrædelse 1. juni 2024 eller efter nærmere aftale.

Ansættelse sker efter den til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en samlet vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

Alle, uanset etnisk baggrund, alder og køn, opfordres til at søge.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Halsnæs Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Forsyningstilsynet, Torvegade , 3300 Frederiksværk

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6027127

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet