Skoleelever indviede bænke med udsigt

Foto: 7.a og 7.b ved den fine bænk.
Profilbillede
dato

7.a og 7.b på Melby Skole har både lært om håndværk og fællesskab i løbet af projekt ”Vores bænk”

Kommer du forbi Klintevej i Hald, kan du nyde udsigten over vandet fra nye, flotte bænke.

Det er 7.a og 7.b fra Melby Skole, der står bag, og de var mandag den 21. juni forbi for at indvie bænkene sammen med viceborgmester og formand for Udvalget for Miljø og Plan Anja Rosengreen.

Anja Rosengreen takkede ved indvielsen eleverne for de flotte bænke, som nu kommer alle borgere til gode:

”Denne gave fra eleverne vil vi komme til at huske. Som repræsentant for kommunen er jeg glad for at se, at midlerne fra Pæn Kommune-puljen bliver brugt på sådan et godt projekt,” lød de rosende ord fra Anja Rosengreen til 7.a og 7.b.

En del af noget større

Projekt ”Vores bænk” er lavet i samarbejde med journalist Thomas Uhrskov. Projektet handler om at skabe noget sammen, selvom man ikke nødvendigvis har håndværkerevner. Samtidig bliver man en del af det store fællesskab og lærer, hvordan man kan bidrage til samfundet.

Ifølge Lars og Andreas fra 7.a har det bedste ved projektet været at lave noget sammen, at komme udenfor og væk fra computerskærmen. Og så har det været sjovt at lave noget andet end de sædvanlige fag og lære at bruge værktøjet.

Klassens lærere Jacob Olsen og Charlotte Ayed fortæller, at eleverne har arbejdet meget engageret med projektet. Nogle havde allerede prøvet at arbejde med træ i valgfag, mens det for andre var helt nyt.

Uanset forkundskaber har eleverne været gode til at arbejde sammen, også selv om projektet ikke har været uden udfordringer. Dels lukkede skolerne ned undervejs i tilblivelsen, og dels tog det tid at få dispensation fra strandbeskyttelseslinjen på grund af bænkenes placering. Til gengæld er der vist ikke mange bænke i Danmark, der har en smukkere udsigt.

Projektet er støttet økonomisk af kommunens Pæn Kommune pulje, og Tømrerbrødrene i Asserbo har derudover sponseret materialer til bænkene.

Kilde: Redaktionen