Oplev videnskaben bag ølproduktion med Carlsberg Laboratorium

dato

Tag med på en fascinerende rejse ind i videnskaben bag ølproduktion, når Carlsberg Laboratoriums eksperter deler deres banebrydende forskning. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Gjethuset, Frederiksværk. Få indsigt i både ølbrygning og klimatolerant forskning.

Carlsberg er mere end blot et bryggeri. Deres forskningslaboratorium har i årevis bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskabelige opdagelser. Foredraget i Gjethuset vil give deltagerne en unik mulighed for at høre om laboratoriets arbejde fra lederen Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund.

Videnskaben bag det gode øl

Foredraget dykker ned i forskningen bag de ingredienser, der anvendes i ølbrygning. Deltagerne vil lære om forædling af byg og humle, og hvordan disse kan dyrkes bæredygtigt. Der vil også være fokus på maltningens betydning for smagsvariationer i øllet.

Innovative gærtyper og klimatolerant forskning

Carlsberg Laboratorium arbejder på udviklingen af nye gærtyper, der kan gære uden at danne alkohol, hvilket muliggør produktionen af alkoholfrit øl uden smagsforringelse. Foredraget vil også give indblik i forskning i klimatolerante fødevarer og hvordan fortidens planter kan give os viden om klimatilpasning.

Smagsprøver og live streaming

Deltagerne vil få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper under foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg foredragets hjemmeside.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut